Sırbistan’ın Belgrad şehrinde, 24-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen 28.Avrupa Kendo Şampiyonası’nda dojomuzdan hocamız Can Aydoğdu, Büşra Aydoğdu, Tuğçe Belin, Serkan Dolan, Deniz Unan ve Can Çıdam milli takımımızda yer alarak ülkemizi temsil etmişlerdir.

Can Çıdam ve Deniz Unan’ın yer aldığı genç takımımız, ülkemizi ilk kez bu kategoride temsil etmiştir.

Organizasyon kapsamında düzenlenen dan sınavında Deniz Unan 2. dan olmaya hak kazanmıştır.

Milli takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

5-7 Nisan tarihlerinde Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenen 10. Balkan Kendo Cup etkinliğinde erkek takımımız ( Cihan Engin, Can Aydoğdu, Burak Demircioğlu, Serkan Dolan, Ertunç Kurtuluş ) 3. olmuştur.

Hocamızı ve arkadaşlarımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

23- 24 Mart tarihlerinde Istanbul’da Masatake Sumi sensei (8. dan hanshi) ile gerçekleştirilen seminerde kendo kihon, kendo kata ve shimpanlık üzerinde duruldu.

Sumi sensei Istanbul ziyareti sırasında dojomuzu da ziyaret etti.

Başta Sumi sensei olmak üzere, bu etkinlikte beraber kendo paylaştığımız herkese ve ülkemizde kendonun gelişimi için emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Bu yıl altıncısını gerçekleştirdiğimiz Katsuninkan Takımlar turnuvası senpailerimizin organizasyonuyla kachinuki formatında gerçekleştirildi. Turnuva sonunda Serkan Dolan, Kaan Ateş ve Can Çıdam’dan oluşan takım 1. olurken Uğur Güneş mücadele ruhu ödülüne layık görüldü. Katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.


Italya’nın Modena kentinde aralık ayında gerçekleştirilen dan sınavında senpailerimizden Büşra Aydoğdu 4. dan olmaya layık görülmüştür. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

1-2 Aralık tarihlerinde Istanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsünde gerçekleştirilen Türkiye Kendo Şampiyonasında dojomuz:

Erkek Takımlar Türkiye Şampiyonu ( Suzumura Takaya, Can Aydogdu, Serkan Yıldırım, Serkan Dolan, Berk Gökmen )
Kadın Takımlar Türkiye Şampiyonu ( Tuğçe Belin, Büşra Aydoğdu, Saadet Kök )

Bireysel kategorilerde,

Erkekler Türkiye Şampiyonu ( Can Aydoğdu )
Kadınlar Türkiye Şampiyonu ( Saadet Kök )
Kadınlar Türkiye 2.si ( Büşra Aydoğdu )
Kadınlar Türkiye 3.sü ( Tuğçe Belin )

başarılarını göstermiştir.

Turnuva sonrası gerçekleştirilen dan sınavında Saadet Kök ve Kaan Gökçe senpailerimiz 3.dan olma başarısını göstermişlerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.


24 Kasım’da Istanbul’da 3. sü gerçekleştirilen ve Istanbul Japonya Başkonsolosluğu’nun sponsor olduğu kendo turnuvasında Suzumura Takaya, Can Aydogdu ve Saadet Kök’ten oluşan Katsuninkan 1 takımı şampiyon olmuştur. Etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

14-16 Eylül tarihlerinde Kore’nin Incheon kentinde gerçekleştirilen Dünya Kendo Şampiyondası’nda eğitmenimiz Can Aydoğdu, senpailerimiz Büşra Aydoğdu, Tuğçe Belin, Berk Gökmen ve Saadet Kök’ün de içinde yer aldığı milli takımımız ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Kadın takımlar kategorisinde mücadele ruhu ödülüne layık görülen Saadet Kök ülkemize bu büyük organizasyondaki ilk ödülü kazandırarak bizleri gururlandırmıştır. Milli takımımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

7-8 Temmuz tarihlerinde bu sene ülkemizin ev sahipliği yaptığı 9. Balkan Kendo Şampiyonası’nda Türkiye Erkek Takımlarda tarihinde ilk kez şampiyon olarak bizleri gururlandırmıştır. Milli takımımız Kadın takımlar ve Genç takımlar kategorilerinde ikinci olurken, dojomuzdan Kaan Ateş gençlerde mücadele ruhu ödülünü, kadın bireyselde dojomuzdan Saadet Kök üçüncülüğü ve Hümeyra Cansız ise mücadele ruhu ödülünü kazanmıştır. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eder, katılan ve başarı elde eden herkesi tebrik ederiz.

Şampiyona sonrası gerçekleştirilen dan sınavında dojomuzdan Oğuzhan Doğu 2.dan, Kaan Ateş ve Can Çıdam 1.dan olmuşlardır. Arkadaşlarımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.


20-22 Temmuz tarihlerinde Livio Lancini sensei (7. Dan) önderliğinde gerçekleştirilen kendo seminerinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.